Badminton Vereniging Grijpskerk

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Verslagje van het badmintontoernooi 23 maart 2016 + foto Hugo


Verslagje van het badmintontoernooi 23 maart 2016

Het is woensdagavond 23 maart 2016. Badmintonners komen de Bokkediek binnen. Ik zie Wil druk bezig met schema’s voor het toernooi van vanavond. Ze is op alle scenario’s voorbereid zegt ze. Jij doet toch niet mee wordt mij  gevraagd ? Natuurlijk wel antwoord ik, via de mail opgegeven. Het loopt aardig aan met het aantal deelnemers, zodat Wil het een na het andere speelschema op zij kan schuiven. Uiteindelijk blijken we te kunnen starten met 24 spelers, inclusief een aantal spelers uit de jongeren groep.

Henk spreekt ons eerst nog even bemoedigend toe als ware hij een echte pater familias van de club,  belooft ons na afloop wat lekkers, terwijl hij zich zelf nog even van alle verantwoordelijkheden verschoonde door die bij Wil neer te leggen. Maar daar liggen ze dan ook goed.


We spelen met vaste koppels in twee poules.  Een sterke speler met een nog sterkere speler. Piet en ik vormen deze avond een van de 12 koppels. De eerste wedstrijd was nog wat onwennig, en onze tegenstanders waren iets beter, zodat wij nipt verloren. Maar na deze opwarmer ging het beter. Elke keer hadden wij wel een stroeve start. Hoewel dat geen opzet was, pakte dat strategisch wel goed uit. De tegenstander dacht een makkie aan ons te hebben, kwam voor, verslapte wat, waarop wij genadeloos toesloegen. De rest van de avond wonnen wij onze partijen. En er was een winstpartij bij die ons goed smaakte.!


Aan het einde van de avond bleek er in poule 2 een beslissingspartij noodzakelijk om de 2 e plaats in die poule. Mart en Siebren tegen Peter en Gerrit maakten daar een prachtige partij van dat een mooi slot gaf aan een zeer gezellige en sportieve avond. Nadien in de kantine volgde de prijsuitreiking , onder het genot van de door Henk aan ons beloofde versnapering ( met dank aan onze penningmeester Frans). Wil kweet zich met verve van deze taak. In de ene poule is winnaar geworden het koppel Judith en Ronald. De tweede plaats is voor Peter en Gerrit. In de andere poule zijn Piet en ik zelf de winnaars. Tweede zijn Ingvar en Frans. En het bleef nog lang gezellig in de kantine.

Hugo Luijken


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu