Verslag online pubquiz

Ook Badminton Vereniging Grijpskerk ontkomt er niet aan: de stempel die de Coronacrisis op het
seizoen drukt. We hebben bijna heel 2020 niet kunnen badmintonnen.
En ook in het begin van 2021 lijkt het niet waarschijnlijk dat dit op korte termijn gaat gebeuren.

Om dit leed wat te verzachten is er vanuit het bestuur een digitale ontmoeting gepland.
En op woensdagavond 13 januari 2021 is het zover: we doen een digitale pubquiz!
Samengesteld door onze secretaris Samir.

Om 19:30 loggen we in en zien elkaar na lange tijd eindelijk weer.
Heel leuk om elkaar weer te spreken en te zien.

Na kort bijkletsen en een uitleg over het verloop van de pubquiz gaan we van start.
Er zijn drie categorieën met elk tien vragen:
- Groningen
- Film & Muziek
- Badminton

Uiteraard doen we een beroep op ieders eerlijkheid en mag iedereen zijn/haar eigen score
bijhouden. Er zijn 16 deelnemers en Samir is de quizmaster.

De ronde over Groningen is niet alleen leuk maar ook leerzaam.
Wist u bijvoorbeeld dat de Stadjers de eerste waren die ranja maakten en geproefd hebben?
Niet tijdens de Kei-week maar op de Jaarbeurs van 1920. Weer wat geleerd.

Op naar de 2 e  ronde: Film & Muziek. Bij de eerste vragen wordt er een fragment van een film
getoond. Waarbij de deelnemers moeten raden om welke film het gaat.
Omdat bij een enkeling het beeld tijdelijk wegvalt maken de anderen, sportief als we zijn,  een
omschrijving gemaakt van datgene wat de presentatie ons laat zien: ‘een vrouw met een motvlinder
voor haar mond. De motvlinder heeft een doodshoofd op zijn lijf’. Weet u het al?

Na de filmvragen zijn de muziekvragen aan de beurt. We zien een fragment van de videoclip en
moeten zowel de titel als ook de artiest raden. Een halve punt per goed antwoord.
Blijkt nog best moeilijk te zijn, zonder muziek. Toch weten ook een aantal deelnemers hier goed te
scoren.

Na de eerste twee ronden wordt er een tussenstand opgemaakt.
De verschillen bovenin zijn erg klein. Een allesbepalende derde ronde volgt.

En waar kan deze ronde beter over gaan dan over badminton?
Er zijn natuurlijk mede-badmintonners die van te voren nog geprobeerd hebben zoveel mogelijk
weetjes over badminton op te zoeken. Een slimme zet, helemaal omdat dit de beslissende ronde is.

De vragen blijken nog best moeilijk te zijn! En ook hier leren we nog wat bij.
Bijvoorbeeld dat de hoogste snelheid waarmee ooit een shuttle is geslagen 421 km/h is!
Zelfs de hardste  ‘smashers’ van onze club kunnen hier nog een puntje aan zuigen.
Hoewel wij dit natuurlijk nog nooit gemeten hebben. Misschien een idee voor later.

Na een spannende eindstrijd hebben we een winnaar: onze voorzitter Edwin!
Met 21 punten blijkt hij te sterk voor de concurrenten. Als prijs krijgt hij een tegoedbon van een
bekende webshop. Tweede is geworden, met 19 punten, Janneke. En gedeeld derde zijn de duo’s
Judith & Frans en Sandra & Peter met 17 punten.​

Nadat de winnaar is uitgeroepen blijven sommige badmintonleden nog even gezellig bijkletsen.
Ook dit blijft toch altijd een groot onderdeel van onze club, de gezelligheid die we met elkaar hebben.
Er worden ook gelijk al plannen gesmeed voor een nieuwe pubquiz.

Het was een geslaagde en gezellige avond die zeker voor herhaling vatbaar is!
Het bestuur en in het bijzonder quizmaster/secretaris Samir: bedankt voor het organiseren!

Einduitslag
Edwin: 21