Badminton Vereniging Grijpskerk

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Verslag Handicaptoernooi Edwin

Verslag Handicap-toernooi 29 maart 2017


Voor de broodnodige spelvariatie werd op woensdag 29 maart 2017 door Wil een Handicap-toernooi georganiseerd. Persoonlijk had ik geen idee wat ik mij er bij moest voorstellen. Badmintonnen in een rolstoel, spelen met aan elkaar gebonden veters of zonder bril? Al twijfelend of ik toch niet beter mijn lenzen kon dragen (en schoenen met klittenband), begaf ik mij richting De Bokkediek.

De opkomst was groter dan gedacht. Meerdere leden hadden zich helaas niet opgegeven. Het improvisatie- en aanpassingsvermogen van Wil werd enigszins op de proef gesteld, maar ze liet zich niet van de wijs brengen. Snel werden er 3 extra banen klaargezet en werden 3 handicaps aan het toernooi toegevoegd.  Even na achten begonnen we met 26 deelnemers aan het toernooi.

Op 7 banen werd er gestreden om de felbegeerde podiumplaatsen. De verschillende handicaps die het spelen erg lastig maakten waren:
- spelen met je verkeerde hand
- na elke slag met je racket de achterlijn aantikken
- dubbelspel met 1 racket
- spelen met grote rackets
- volleybal-badminton (eerst overspelen naar je medespeler)
- spelen met een ballon aan het racket
- spellen met een kleine, snelle shuttle
Door de verschillende handicaps hadden veel leden in het begin moeite om het juiste spelritme te vinden, maar uiteindelijk kreeg iedereen toch de slag te pakken. Een enkele ballon sneuvelde, sommige shuttles vlogen ver buiten de baan en hier en daar werd de frustratie afgereageerd op een shuttle of ander spelmateriaal. Maar dit mocht de pret absoluut niet drukken. Iedereen vermaakte zich uitstekend. Na vier spelrondes was het toernooi afgelopen en werden de behaalde scores opgeteld.
Opgefrist en wel kwam kwamen de meeste deelnemers na afloop van het toernooi bijeen in de kantine. Onder het genot van een drankje en een frituursnackje ging Wil over tot de prijsuitreiking. Tot zijn complete verrassing werd Peter met 69 behaald punten uitgeroepen tot de winnaar van het toernooi. Hij mocht als eerste een prijs uitzoeken van de goed gevulde prijzentafel en koos voor een fles lekkere witte wijn. Op de gedeelde tweede plaats eindigden Ingvar en Foppe met 68 punten en de gedeelde derde plaats was voor Judith en Gerrit met beiden 67 punten. De rode lantaarn werd deze avond gedragen door Frans. Met slecht 40 punten had hij de twijfelachtige eer om met de poedelprijs naar huis te gaan.

Aan de bar werd gezellig nagepraat en Peter heeft nog twee keer bij Wil nagevraagd of de uitslag echt wel juist was. Het gerucht gaat dat enkele leden het tot in de kleine uurtjes gezellig hebben gehad.

Het was een zeer geslaagd toernooi. Wil, bedankt voor de organisatie!

Edwin Turksema

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu