Badminton Vereniging Grijpskerk

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Uitwisseling Kollum 20-2-2019 Ingvar Koenders

Grijpskerk zet tanden in Kollum
(en in een racket...)


Woensdag 20 februari was dan eindelijk de langverwachte terugwedstrijd van Kollum in onze vertrouwde Bokkediek. Waar we op 2 januari onze Friese vrienden niet konden lokken met ambachtelijke oliebollen (van hun bloedeigen Martin nota bene...) lukte het nu wel met een hapje en drankje na afloop in het vooruitzicht.

Een half dozijn plúmkeplukkers reisde af van Kollum naar Grijpskerk voor de return van 25 juni vorig jaar. Goeie timing, want waar Kollum niet speelt in de eigen hal tijdens de schoolvakanties bood dit de gelegenheid om deze week toch nog even lekker te kunnen meppen. En nog tegen andere tegenstanders ook. Daar wordt je nooit minder van, om het met Gronings enthousiasme uit te drukken ;-).

Gebroederlijk werden er fanatieke potjes gespeeld; Kollum tegen Grijpskerk, maar ook gemixt met spelers van weerszijden van de Lauwers. En het fanatisme werd niet alleen op de tegenstander gebotvierd, maar ook werd de kwaliteit van het materiaal getest op de eigen maat. Onbedoeld uiteraard (toch??), maar het leverde een gebroken racket en een dikke lip op. En zo zette Mark niet alleen zijn tanden in de tegenstander, maar ook in een racket!! Daar ging de zorgvuldig opgebouwde voorsprong... Ook met dikke lip ging de bittergarnituur er trouwens nog gemakkelijk in. Eind goed al goed (tot nader order vooralsnog althans)!

Een geslaagde speelavond, en Kollum is gewaarschuwd: Grijpskerk komt er binnenkort weer aan!!


Ingvar Koenders

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu