Badminton Vereniging Grijpskerk

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Sporttoernooi 8 juni 2011 Jan de Boer


Sporttoernooi 8 juni 2011

Om 19.00 uur ging ik van huis om op tijd in de sporthal van Grijpskerk te zijn. We hadden namelijk een gezamenlijk toernooi. Een toernooi met darters, tafeltennissers (pingpongers) en badmintonners. Je wilt dan op tijd zijn, toch? Afgesproken dat het toernooi om 19.30 uur zou beginnen. Nou dan is 19.00 uur vertrek van huis niks te vroeg. Ik woon namelijk in Tolbert en loop dus een gerede kans voor de sluizen van Gaarkeuken een kwartier te moeten stilstaan. En dat was dus ook zo. Je wordt er een beetje weemoedig en pissig van, potdorie toch nog te laat. Maar het viel mee. Ik was precies 19.30 uur in de sporthal en je gelooft je ogen haast niet: "ik was bijna de eerste".
Henk en René (2 badminton uitslovers), en een paar voor mij onbekende darters en pingpongers, waren er ook al. Een handje vol dus. Eerst maar even wat inspelen, want het zal wel gauw beginnen. Nee dus, het was pas na achten (20.00 uur) toen het spektakel begon, maar er waren inmiddels wel 30 sporters! Maar dan begint er ook wat. Jeetje wat een fanatisme bij een ieder. Toch kreeg ik al snel het gevoel dat er toch wel een paar darters en pingpongers waren die badminton wel heel erg leuk vonden, o.a. Peter. Nou lezers treedt toe tot onze badmintonvereniging. Weet je, van onze sport word je lekker moe en van darten en pingpongen, tsja……. wat zal je er van zeggen. Ik zeg maar niets, dat lijkt mij gepaster.

Zoals gezegd het was weer de moeite waard, maar dat komt zeker ook door Edje Turksema, die alles goed heeft aangestuurd. Hulde voor hem. Uiteindelijk waren er drie winnaars, de derde prijs ging naar de beste darter, t.w. René Oldenburg, de tweede prijs ging naar de beste badmintonner t.w. Ronald Zwama en de eerste prijs ging naar John Winter en wel als beste tafeltennisser.

Zoals gezegd het was weer een gezellige avond, het fris en het bier, het dronk weer lekker weg, maar dat komt mede doordat Wiebe (de beheerder) dan ook veel hulpschenkers heeft en daardoor zelf bijna niets meer hoeft te doen. Ja toch wel: "klessebessen". Het mooie is dat hij een groot vertrouwen in een ieder heeft en dat wordt, zover ik weet, nooit beschaamd.

Jan de Boer

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu