Badminton Vereniging Grijpskerk

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

spektakel wil 13-06-2013

Een spektakel.

Tja er is mij vriendelijk toch wel iets dwingend verzocht om iets te schrijven over het gezamenlijk toernooi als afsluiting van het seizoen met de andere gebruikers van de sporthal/kantine.
Vorig jaar heb ik als €3,00 (per avond) mogen proeven van dit spektakel. Toen bleek ik geen kaas gegeten te hebben van het pingpongen en darten, Arjan er is dus nog hoop, zodat het volgend jaar veel en veel beter zal gaan!! Goed er waren weer drie poules met zo'n 8 deelnemers per poule, een mix van de drie disciplines en dit alles georganiseerd door Ed van de darters.

Onze poule begon met mijn favoriete onderdeel het pijltjes gooien, wat een gedoe is dit, je bent al blij dat de pijl in het bord geprikt wordt en niet in de teller!! Het bleek hoe vaker ik de pijl wierp het steeds beter ging, ik heb zelfs 3 partijtjes gegooid met de middelste als uitblinker (nog maar 50 over), helaas werd deze sublieme score niet mee geteld omdat wij ineens met zijn negen waren. José was ook erg goed opdreef met dit onderdeel en wat wij in de wandelgangen vernamen hebben wij een sinds kort een "echte darter" binnen onze vereniging, Pier heeft zelfs 1x gewonnen van de darter!!Proficiat!

Het 2e onderdeel was de topper van Arjan en José, die tafel is veel te klein en dat badje lijkt op niets. Karin deed nog een poging om met haat badmintonracket te mogen spelen maar helaas werd dit afgekeurd. Toch iets om volgend jaar in te voeren?!! Henk was hier meer gedreven in met het ping-pongen. De slagen waren niet van de lucht met topspin en behendigheid kon hij dat balletje/badje de baas. Wat mij verbaasde is dat er met de aanbevelingen(2011) over het veranderen van technieken niets mee gedaan is en een ieder maar gewoon voort gaat, jammer want dan hadden wij mogelijk meer kansen gehad.

Als slot onderdeel was onze eigen discipline en wel het badminton, hier werd er goed gestreden tussen de verschillende personen. Volgens mij liep er ook een goed toekomstige badmintonner tussen, anderen hebben gevoeld dat je er wel wat voor moet doen en zelfs moe kunt worden. Tja, het spelletje wordt nog lastiger als je ook al een biertje of 2 op hebt, iets wat bij het darten blijkbaar gewoon kan.

Ik heb deze avond alleen maar positieve geluiden gehoord uit alle gelederen, ook bij ons van de nieuwe leden hoe moeilijk het ook was, "erg leuk om zo bezig te zijn". Na afloop was er een gezellig samen zijn in de kantine met een hapje en een drankje en de prijsuitreiking, de hoofdprijs ging, jawel naar een darter! maar volgens mij viel Ronald ook in de prijzen?

Wat de meesten is ontgaan is dat Wiebe (de beheerder)ook wat prijsjes had en wel voor de sportiefste van deze avond te verdelen onder een badmintonster (Ellie) een tafeltennisser en een darter.
Goed de vakantie/zomer periode gaat beginnen, voor een ieder een fijne tijd met veel mooi weer en tot ziens in september.

Wil


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu