Badminton Vereniging Grijpskerk

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Pizza-evenement Dec 2019 Anjetta De Vries - Kappen

Pizza-evenement

Op vrijdag 27 september 2019 was het dan eindelijk zover: het langverwachte pizza-evenement bij Bakkerij Jager in Grijpskerk. Deze heugelijke gebeurtenis kon vorig jaar helaas niet doorgaan door te weinig aanmeldingen maar dit jaar bleven de aanmeldingen binnen sijpelen.

Om 17:30 begon de avond in het bakkerscafé. We kwamen binnen in een sfeervolle ruimte die het beste te omschrijven is als huiselijk, knus en gezellig. Bij de grote houten bar konden we alvast wat drinken bestellen.

Al snel had een groepje leden de (bord)spelletjes ontdekt die gebruikt mochten worden. Echte spelletjes, dus geen computers. Tijdens fanatieke potjes Ligretto en een gezellig gesprek voor degene die niet meededen kregen we al een voorgerecht: verschillende soorten heerlijk vers brood, uiteraard vanuit de eigen bakkerij, met tapenade, brie en kruidenboter.
Toen na dit voorgerecht gevraagd werd of er nog bijgevuld moest worden is er met pijn in het hart nee gezegd. Hoe lekker dit ook was, er moest natuurlijk wel ruimte over blijven voor de pizza!

Aangezien het niet voor iedereen mogelijk was tegelijkertijd in de keuken te staan zijn de fanatieke spelletjes-spelers eerst achtergebleven. De overige leden mochten alvast hun pizza gaan maken.
Het deeg voor de pizzabodem was 's ochtends al gemaakt door de bakker en had daardoor de hele dag kunnen rijzen. We mochten het deeg zelf vormen tot een bodem, wat nog niet zo gemakkelijk bleek te zijn! Dit resulteerde in soms een wat grote, soms een wat kleine bodem. Er was zelfs een bodem met een gat erin! Maar dit mocht de pret uiteraard niet drukken. Daarna konden we de bodem bedekken met saus en gaan beleggen. Allerlei ingrediënten waren er, van spek tot ansjovis, van tomatensaus tot paprika. Iedereen liet zijn eigen creativiteit, en eetlust, de vrije loop. Het in de oven plaatsen van de pizza's werd uiteraard wel door de bakker gedaan; veiligheid voor alles! Iedereen kon nu genieten van zijn of haar pizza. En lekker dat ze waren!

Omdat één clublid helaas op het laatste moment niet kon komen werd er door Martin (zeg maar "onze clubbakker" uit Kollum, lid van onze vereniging), een extra pizza gemaakt.

Nadat iedereen verzadigd en verkwikt (en aanmerkelijk aangedikt?) was, kregen we tot onze verrassing ook nog ijs. Hier hebben veel van de leden nog heerlijk van gesmuld.

Na het ijs hebben een aantal leden zich nog haastig, net vóór sluitingstijd, naar Drukkerij & Boekhandel Hoekstra gespoed voor een kaartje, dat wij allemaal ondertekend hebben. Dit kaartje is later, samen met de door Martin extra vervaardigde pizza, persoonlijk thuisbezorgd bij ons door ziekte geveld clublid (Peter T).

Na het ijs zijn een aantal leden nog even gebleven voor een borreltje, waarna een ieder met een tevreden gevoel weer huiswaarts kon keren. Kortom: een heel gezellige avond waarop we met een goed gevoel terug kunnen kijken!


Anjetta De Vries - Kappen

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu