Badminton Vereniging Grijpskerk

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Paastoernooi 28-03-2018 Gerrit Herrema

Paastoernooi 2018

Woensdagavond 28 maart werd er weer een badminton toernooi gespeeld door de badmintonvereniging Grijpskerk, in de sporthal de Bokkediek in Grijpskerk.
Dat er veel animo voor het toernooi was, bleek uit de opkomst op deze avond.
Er waren 6 speelvelden opgezet, dat zijn dus 6 x 4 = 24 deelnemers. Iedere speler had een nummer geloot en met dit nummer speelde hij/zij 4 wedstrijden met steeds weer wisselende medespelers en tegenstanders.

Op deze manier krijg je een goede mix van spelers met verschillend niveaus, zowel spelend met als tegen elkaar. En dat is dan meteen ook de charme van een dergelijk toernooi.

Alhoewel het fanatisme zo hier en daar om de hoek kwam kijken, was het toch vooral het spelplezier dat de boventoon voerde. Er werd flink gelachen, stevig geouwehoerd, sociaal maatschappelijk geïntegreerd, op niveau hilarisch gediscussieerd en wat al niet meer,  waarbij ook nog eens menig keer de shuttle met gevoel werd beroerd.
Hoewel sommige deelnemers graag een aantal seniorenpauzes per wedstrijd hadden gewild,  of spelers met een zwakke blaas om de nodige plaspauzes hadden gevraagd, de wat kleinere spelers graag een  wat lager hangend net hadden gewild,  de shuttle op hetzelfde moment zowel uit als in was, mensen zonder zonnebril het licht graag wat gedimd hadden gezien, zowel links als rechtshandige spelers graag met twee rackets hadden willen spelen, sommige mensen die een hekel aan de kleur geel  hebben graag met witte shuttles hadden willen spelen, mensen die een slechte dag hadden gehad ter compensatie graag met 10 punten voorsprong hadden willen beginnen en hoewel spelers , die vanwege het ontspannende karakter van deze toernooiavond hun geestelijke bagage thuis hadden laten liggen, al snel de telling kwijt waren, werd er toch netjes volgens de regels gespeeld.

Dit alles onder het toeziend oog en de bezielende leiding van de toernooi directeur van deze avond, Wil. De tijdwaarneming  werd hierbij met strakke hand geleid door Ingvar.Uiteindelijk werden alle punten van de afzonderlijke partijen per speler bij elkaar opgeteld en aangezien over de uitslag niet te discussiëren viel,  was de eindstand een feit.

De eerste plaats was voor Gerrit,  welke positie hij uitsluitend te danken had aan zijn medespelers, alsmede aan zijn tegenstanders , die deze notering voor hem mogelijk hebben kunnen maken.
Op de tweede plaats zijn geëindigd Mark en Ronald, dit omdat de eerste plaats al vergeven was.
De derde plaats was voor Frank, een notering ten gevolge van het feit dat er geen vierde plaats was. De aanmoedigingsprijs was voor Dennie en Samir, de poedelprijs was voor Anjetta, opdat ook zij hierdoor weer een uitstekende motivatie hebben voor een volgende toernooi.  

Al met al een zeer geslaagd toernooi, zeker voor herhaling vatbaar en Wil, bedankt voor de organisatie namens alle deelnemers! Oh ja, en we hadden ook nog erg mazzel met het weer.

Gerrit Herrema.


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu