Badminton Vereniging Grijpskerk

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Kerst toernooi Ina (18-12-2013)

Kersttoernooi 18 December 2013

Ook dit jaar heeft de Badmintonvereniging Grijpskerk weer een clubtoernooi georganiseerd om het jaar 2013 sportief af te sluiten. Om het zowel voor de ervaren spelers als voor de beginners leuk te houden, werd het deze keer een dobbelsteentoernooi. Wil Marinus kon vanwege een blessure helaas niet zelf spelen, maar had het toernooi perfect georganiseerd! Ieder had al gauw door hoe het werkte. Er werd op tijd gespeeld en ieder speelde 6 partijtjes 2 tegen 2. Vanwege de kerstdrukte was niet iedereen aanwezig, zodat we in totaal met 12 spelers waren. Aan het begin van elke partij werd door lottoballetjes bepaald op welk veld en met/tegen wie je speelde. Dit leverde leuke en gevarieerde partijen op. De score werd echter niet bepaald door de score, maar door de ogen die je daarna gooide met de dobbelsteen. Op het wedstrijdformuliertje dat ieder had gekregen, stonden 2 rijtjes van 3 vakken. De kunst was om elk rijtje op 9 of zo dicht mogelijk erbij te laten uitkomen. Na elk potje moest je gooien met de dobbelsteen en het aantal ogen noteren in een van de vakjes. De winnaars van de partij mochten 2x gooien en kiezen welk getal ze daarvan noteerden, de verliezers gooiden 1x en moesten dat getal noteren. Ook de minder ervaren spelers hadden zo de kans winnaar te worden!

Zoals gewoonlijk probeerde iedereen elkaar heerlijk af te troeven met tactische (ik noem dat sneeky) balletjes of harde smashes. Er werd lekker sportief en enthousiast gespeeld. Zitten we anders na een potje wel even op de bank, dat was er vanavond niet bij! Zodra de gegooide ogen waren ingevuld, riep Wil ons bij zich om opnieuw een balletje te trekken en begon alweer in van de volgende partij.

Om half 10 waren alle partijen gespeeld en werden de punten opgeteld en de briefjes ingeleverd. Na het douchen was er nog een gezellige nazit in de kantine. Vanuit de club kregen we 2 drankjes aangeboden en ging een schaal met lekkere hapjes meermalen rond. Vervolgens werd overgegaan tot de prijsuitreiking: Ina, Ingvar en Ubo waren met beide rijtjes precies op 9 uitgekomen en mochten iets kiezen uit het gevarieerde prijzenpakket. Daarna volgden Ronald, Ellie en Foppe met 8-9, 8-9 en 10-9 en Marlies en Pier met 9-9 en 7-9. Ook voor hen was een leuk prijsje beschikbaar en René kreeg de overgebleven prijs voor het gebruik van de lottoballetjes.

Ik vind het spelen op zich elke week al leuk en net is mij nu ook weer duidelijk geworden dat de badmintonvereniging gewoon een leuke recreatieve club is. Lekker bewegen, plezier hebben, leren van elkaar en niet alleen de besten winnen. Zo gebeurde het dan ook dat ik als beginnend lid bij mijn eerste toernooi zelfs al met een fles wijn als eerste prijs naar huis ging! Het was een sportieve, ontspannen en gezellige avond. De club ziet mij zeker in 2014 weer!

Ina IJsingaTerug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu