Badminton Vereniging Grijpskerk

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Grijpskerk krijgt badmintonles! 08-11-2017

Grijpskerk krijgt badmintonles!


Op woensdag 8 november jl. was het dan eindelijk zo ver: in onze afgeladen thuishaven ‘Bokkediek’ vond de badminton-clinic plaats. Wat begon als een ludiek ideetje bij het bezoek van aantal fanaten aan het AMOR-toernooi afgelopen voorjaar, bleek aan het enthousiasme van alle aanwezigen toch lang niet zo'n gekke gedachte te zijn!


Erwin Holtrop en Daniël Vullings werden door AMOR op de trein naar Grijpskerk gezet om de clinic te verzorgen. Dat bestond uit trainingsoefeningen die de competitiespelers van AMOR ook voor hun kiezen krijgen, met gerichte technische en tactische oefenstof. Maar voor het racket eraan te pas kwam moesten we eerst de spieren losgooien. Aan het gepuf te horen had menigeen de tong al op de schoenen hangen voordat we écht aan de slag gingen...Onder de strenge (doch rechtvaardige) blik van beide heren hebben we diverse series slagenwisselingen geoefend, maar ook was er aandacht voor de positionering in het veld bij het dubbelspel. Blijkt er toch een verschil tussen kijken en zelf doen te zijn... Als je ze het ziet voordoen lijkt het zo simpel, maar schijn bedriegt. Maar niet voor niets luidt het spreekwoord 'oefening baart kunst', dus gaandeweg begon het er gelukkig toch op te lijken!
De clinic werd afgesloten met een single-demonstratiepartij tussen Erwin en Daniël, die door Erwin werd gewonnen. Wie het aandurfde mocht aan het eind van de clinic zijn/haar krachten meten in een dubbelpartij tegen beide heren. Foppe en Ingvar sleepten zowaar een 5-4 winstpot uit het vuur, dus die eeuwige roem is alvast binnen! En nu is het de uitdaging om de oefeningen in de praktijk te gaan brengen. Dus beste mensen, maak eens wat vaker gebruik van de ruimte vlak achter het net, zodat we (ja mensen, ik ben heus niet de enige!) niet uit gewoonte allemaal die clears richting baseline rammen totdat de tegenstander murw is gebeukt (hoewel dat stiekem toch ook wel z'n charmes heeft)...

De mooie avond werd gepast afgesloten met een hapje en een drankje in de kantine.

Ingvar

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu