Badminton Vereniging Grijpskerk

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Eerste speelavond Jan 2020 Anjetta de Vries

De eerste sppeelavond 2020


Woensdag 8 januari 2020, de eerste badmintonavond van het seizoen en gelijk weer één om naar uit te kijken. Vanavond spelen we een handicaptoernooi, georganiseerd door onze "eigen" Wil. De opkomst was gigantisch, uiteindelijk bleken 6 velden niet genoeg en moest er nog een veld bij "gemaakt" worden. Even slepen met palen en netten en we konden los.

Er waren drie verschillende handicaps, bedacht door o.a. het bestuur. De eerste handicap was spelen met een zacht balletje. Dit was echt een balletje met een eigen wil. Smashen was hiermee zo goed als onmogelijk en ook gericht mikken bleek erg lastig. Het leverde wel hilarsche momenten op dus dit was zeker een geslaagd idee. De tweede handicap was een mogelijkheid tot het scoren van extra punten. Op elke uiterste hoek van het veld was een pylon ondersteboven neergezet. Als je hierin de shuttle wist te krijgen kreeg je extra punten. Uiteraard makkelijk gezegd dan gedaan maar wel erg goed voor het oefenen van ver slaan en mikken! De derde handicap was ook een lastige. Hierbij was er aan beide kanten van het veld een korf neergezet. Ja, zo een van korfbal. Nu hoor ik je denken: "moesten jullie nu een korfbal met je racket gaan slaan? Dat kan zo'n racket toch niet aan?! En dat klopt. Dat kunnen we onze rackets niet aandoen. Daarom was het bij deze handicap voldoende om met een shuttle door de korfbal te slaan voor tien extra punten. Ook hierbij moet gezegd: makkelijker gezegd dan gedaan! Al met al dus genoeg uitdaging en plezier om een avond mee te vullen.

Het toernooitje ging over 4 rondes. Iedereen kreeg een nummer waarna je, aan de hand van het (speel)schema, je plek voor de eerste ronde kon gaan innemen. Tijdens elke ronde kon je punten scoren die je daarna bij je naam op de lijst noteerde. Tijdens elke ronde werd de tijd  nauwlettend in de gaten gehouden door Wil en Ingvar. Na de vierde ronde was er nog even tijd om "gewone" partijen te spelen, voordat iedereen de kleedkamer opzocht.

Na afloop kon iedereen in de kantine een gratis drankje krijgen én een paar oliebollen. En wat voor oliebollen! Niet zomaar oliebollen natuurlijk. Deze waren gebakken door niemand minder dan Martin! Ook dit jaar vielen de baksels van hem weer bij iedereen in de smaak. Inmiddels was het tijd voor de prijsuitreiking. De winnaar van het nieuwjaarstoernooi was...Martin! De Kollumse badmintonners bleken het goed te doen want de tweede prijs ging naar Eddy. Wie nog meer in de prijs vielen waren: Philip, Jurrien, Dannie en Jan. Zij mochten allemaal zelf een, meestal lekkere, prijs uitzoeken. De troostprijs was voor Peter: Doesburgse mosterd. Lekker voor bij een kroketje na het badminton. Nadat alle winnaars hun prijs in ontvangst hadden moest hier uiteraard nog een (eventueel alcoholisch) drankje op genuttigd worden. Al met al weer een heel geslaagde avond en een leuk toernooi. Waarbij uiteraard onze dank uit gaat naar Wil die de taak weer op haar had genomen om deze te organiseren.


Anjetta.


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu