Badminton Vereniging Grijpskerk

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Dobbelsteentoernooi 2016 Wil 14-12-16


Dobbelsteentoernooi 2016


Verslag van de organisatrice...........

Het werd tijd om nog iets te organiseren want het jaar is al bijna op zijn einde en we hadden nog niets gedaan vanaf september!! Iets te doen rond Sinterklaas of toch maar voor de Kerst, er is dus voor het laatste gekozen en wel op 14-12-16.
Dit gaf mij wat tijd om wat spelschema's te maken maar ja nu bleken er nog meer leden zich aangemeld te hebben dan dat ik al klaar had. Dus weer een middag puzzelen om zo voor 24/26 leden iets in elkaar te zetten, maar na een nachtje slapen was ik daar ook nog niet gerust op want dan zul je zien komt er toch nog iemand die zich niet gemeld heeft. Tja weer een middagje puzzelen voor een schema van 28 leden, maar.......dan heb je het ook voor jaren klaar want meer speelvelden hebben we niet.  

Woensdag 14-12-16
's middags gaat de telefoon: “Wil, zijn er ook prijsjes gehaald?”, “ja, natuurlijk Henk het is allemaal geregeld”. Goed dat er mensenzij die, met je meedenken.

Om 19.15 in de zaal samen met Henk de banen op gezet en de banen een nummer gegeven. De pennen, dobbelstenen en scorelijstjes bij de banen de banen gelegd.
De leden komen binnen en hebben nog tijd om in te slaan, het wordt spannend welk schema moet ik uit de tas halen?
Het gonst van vragen; hoe moet dit nu; bepaald de dobbelsteen met wie ik speel of de baan??
Nee, om 19.50 zijn er 25 leden dus het schema van 24 wordt uit de tas gehaald en op het raam geplakt, zelf speel ik dus nu niet mee, had mij zelf ook als reserve ingedeeld. Al werd mij  een paar maal aangeboden om te spelen.
Nadat een ieder een lotnummer had getrokken kon de uitleg beginnen.

Het lotnummer bepaalde met wie en op welke baan je moest spelen. Na het spel mogen de winnaars 2x gooien met de dobbelsteen en kiest welk cijfer hij/zij op zijn scorelijstje zet, de verliezers mogen maar 1x gooien en noteert dat cijfer.

Er werd leuk, sportief en ook fanatiek gespeeld, soms was het spannend en dan hoorde je: "Wil is het nog geen tijd??"Want wat is de mop van dit spel? Er worden 6 partijtjes gespeeld van elk zo'n 10 minuten, het scorelijstje heeft 2 rijen van 3 vakjes, die je op telt per rijtje, je moet proberen uit te komen op 9 9.
Er waren wat nieuwkomers die dit spel nog niet kende, wat het ook leuk maakt en dus bij een 6 niet goed raad weten waar deze te plaatsen, tja en als je dan daarna nog een 4 gooit en dit onder de 6 plaatst zit je er al boven. Maar al doende leert men!

Om 21.15 waren de 6 rondes gespeeld en werden de scorelijstjes ingeleverd, voor de liefhebber die nog wat energie overhadden nog even tijd om te spelen.
Nu kon voor mij het tellen en controle beginnen, wie zouden de winnaars zijn? Is er gesjoemeld? Dit laatste bleek mee te vallen. Zo waren er 5 leden ( nu ja mogen we de Kollumers ook als lid rekenen met hun 10 rittenkaart?) met 9 9  en 1 met 9 8 en 3 met 9 10.  Er waren 7 prijsjes te verdelen dus hoe los je dat nu op??
De dobbelsteen kwam weer te voorschijn en men moest opnieuw gooien wie van de 5 1e, 2e 3e enz.
Maar ook wie van de andere 4 voor de 2 poedelprijsjes in aanmerking kwamen, dit werden Philip en Ronald, sorry Ina en Arjan.

De winnaars waren Sjouke, Ubo, Edwin, Martin en Ingvar. Wel erg opvallend dat het dit keer allemaal mannen waren!! Dus de volgende keer wel graag de dames in de prijzen!

Na afloop werden de prijsjes in het sportcafe uitgereikt onder het genot van een drankje en natuurlijk de hapjes, het bleef nog lang gezellig. En ik kreeg als dank een heerlijke fles wijn.

Ik wens alle leden goede feestdagen en een gezond en sportief 2017!

WilTerug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu