Badminton Vereniging Grijpskerk

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Bezoek AMOR toernooi 25-02-2017 - Kopiëren


Verslag van het bezoek aan het AMOR badmintontoernooi in Groningen dd 25 februari 2017.

Zaterdagmiddag 25 februari togen 6 belangstellenden van onze badmintonvereniging naar het sportcentrum ACLO van de Rijksuniversiteit Groningen, alwaar het 51 e Master AMOR toernooi werd gehouden.
De excursie werd georganiseerd door Ingvar Koenders die hiervoor zijn belangrijke campagne in verband met de Tweede Kamer verkiezingen van 15 maart a.s. onderbrak! De overige 5 leden lieten hun drukke werkzaamheden, die het gepensioneerde leven van tegenwoordig kenmerkt, hiervoor ook even rusten. Zo liet Frans er de voorrondes van de wereldkampioenschappen biljarten voor schieten (Martinihal), en Wil miste heel waarschijnlijk de eerste landing van de Zeearend op het nest in het Lauwersmeer.
Bedoeling van de excursie was niet om deel te nemen aan het toernooi, maar om de leden van onze club de mogelijkheid te bieden eens te ruiken aan het spelniveau zoals wij dat over enkele jaren ook in ons sportcentrum de Bokkediek hopen te laten zien…..
Vanaf de tribune konden we wedstrijden gadeslaan die op 6 velden tegelijkertijd werden gespeeld. Dat was leuk, maar ook lastig tegelijk, want er waren steeds wel een aantal partijen (zowel enkel- als dubbelspel) die de aandacht meer dan waard waren. Dus concentreren op één partij lukte niet erg. Maar het was heel interessant om op techniek, speelstijl en tactiek te letten, en de verschillen te zien tussen de verschillende spelers en duo’s.
Het was bovendien erg gezellig, niet in de laatste plaats door het hilarische commentaar van Ingvar en de reacties die dat bij de anderen ontlokte. Ieder van ons was enthousiast en op een gegeven moment kon Frans het zelfs niet nalaten om een wijle aan het toernooi deel te nemen…., daartoe overigens duidelijk uitgenodigd door de spelers van veld 6, die zich pal vóór onze tribune in het zweet werkten. Volgens Ingvar paste Frans zich moeiteloos aan aan het niveau van deze spelers. En inderdaad stond/zat Frans op het juiste moment op de juiste plaats! Met verbazingwekkende snelheid en precisie plukte hij de shuttle van veld 6 uit de lucht en dropte deze uitgekiend en onhoudbaar voor beide spelers terug in het veld, vlak achter het net! Frans komt hierdoor in aanmerking voor een wild card voor het toernooi van 2018.
Het was een geslaagde activiteit die herhaling verdient. Het zou mooi zijn wanneer één van de toppers van dit toernooi bereid gevonden zou kunnen worden voor onze club om eens een clinic te komen verzorgen.

Peter Tydeman

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu