Badminton Vereniging Grijpskerk

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

25 jaar bestaan Frans


Terugblik op een geslaagde en gezellige feestavond ter ere van het 25-jarig bestaan van onze Badmintonvereniging.

De feestcommissie  bestaande uit Ellie Mollema en Ubo Ellens hebben een koud en warm buffet bij Hotel-Restaurant Balk in Zuidhorn geregeld op zaterdag 24 november 2012 vanaf 18 uur.
Het tijdstip is vervroegd, zodat de sportievelingen niet van te voren hoeven te eten.
Met een groep van 14 leden en 1 introducé beginnen we met een drankje en een praatje. Enkele leden kunnen helaas niet, maar op een seniorenledental van 18 is dit een prima opkomst!  

Voorzitter Henk houdt een praatje over het ontstaan van de vereniging:
“ De eerste speelavond werd vastgesteld op 3 juni 1987 van 20.00 uur tot 23.00 uur.
Er waren 100 belangstellenden dus werd meteen een ledenstop ingevoerd.
Een voorlopig bestuur werd  samengesteld uit:  voorzitter  H.L. Olthoff (ja,ja onze Henk dus!),  secretaris H. Luyken, penningmeester T. de Vries, lid H. Hoiting en Lid J. v.Zanden.
In het najaar van 1989 werden teams gevormd en  met de bondscompetitie mee gedaan.
In de tijd dat we in de bondscompetitie speelden konden  er 3 teams samengesteld worden en het eerste team hiervan is tot de 3e klasse doorgedrongen.
Helaas gingen steeds minder leden competitie spelen en doordat er minder competitiepoules waren en steeds verder gereisd moest worden is  besloten met competitiespelen te stoppen.
In de loop der jaren is het leden aantal geleidelijk verminderd en is de training afgeschaft en het lidmaatschap van de Nederlandse Badmintonbond onlangs opgezegd.
Het is zover gekomen dat we nu dringend nieuwe leden nodig hebben. Dit geldt voor zowel junior- als seniorleden”.

Daarna biedt Frans een VVV-bon aan Henk aan en bedankt hem voor zijn zeer gewaardeerde jarenlange inzet als jeugdtrainer/begeleider; verder vangt Henk de nieuwe leden op (ten koste van het eigen spelen) en begeleidt ze; natuurlijk waarderen we ook zijn inzet als bestuurslid.

Vanaf 19 uur kunnen we aan tafel: uitgebreid buffet met koude vlees- en vissoorten, salades, stokbrood met kruidenboter  en rijst, frites, goulash en gehaktballetjes: voor elk wat wils.
Ook aan de sportieve kant is gedacht: we kunnen kegelen (smalle baan, brede goot) en  sjoelen; zo leer je de spelletjesfreaks kennen!
Tijdens zo’n avond is het mogelijk om elkaar wat beter te leren kennen: op de speelavond is daarvoor vaak geen tijd.
Ik heb alleen maar positieve reacties gehoord, dus constateer en vindt , dat we kunnen terugkijken op een geslaagde feestavond, met dank aan de feestcommissie en de vereniging!
Overigens hebben we voor de jeugd/junioren op 1 december een door hun zelf gekozen  feestje gehouden met bowling en lasergamen en een patatje met fris.

Frans Knuit

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu