Verslag jeugdcompetitie begin 2011

.

Zoals het iedere  vereniging betaamt heeft ook de Badmintonvereniging Grijpskerk een jeugd- afdeling want, de jeugd heeft de toekomst.
In het verleden waren er twee groepen jeugd en wel  tot 13 jaar en 14 tot 17 jaar. Door studie van een aantal leden van de tweede groep is er besloten om een groep te formeren van ± 9 jaar tot 17 jaar.
Helaas zijn er momenteel alleen maar jeugdleden van 9 tot ±13 jaar.
Met deze jeugdleden is begin februari een onderlinge competitie van start gegaan.
Eerst was het een beetje de kat uit de boom kijken: wie is sterker en van wie kan ik het winnen.
De ene  week zag je dat de sterker geachte tegenstander toch te verslaan was, wat weer hoop gaf voor de volgende week. Na een aantal speelrondes kon je al zien dat zich een aantal favorieten  hadden aangediend.
Bij het opmaken van de stand met nog 1 wedstrijd te spelen ging het er spannend aan toe want de nummer 1 Marco had 3 punten voorsprong op nummer 2 Judith.
Op de beslissende laatste avond troffen Marco en Judith elkaar in de eerste wedstrijd, welke gewonnen werd door Judith. Nu was het afwachten hoe de twee volgende wedstrijden zouden verlopen. Marco won er een en Judith won  twee wedstrijden wat uiteindelijk in de volgende eindstand zou eindigen:

1 e prijs: Judith  met 30 punten
2 e prijs: Marco met 29 punten
3 e prijs: Rudy  met 24 punten
4 e prijs: Anna-Baukje met 23 punten
5 e prijs: Bart  met 20 punten en een score van +23
6 e prijs: Valerie met 20 punten en een score van -19
7 e prijs: Mitch  met 18 punten
8 e prijs: Niels  met 12 punten
9 e prijs: onze nieuwkomer Janneke met 6 punten
10 e prijs: Frans met 3 punten

Je kunt op de foto klikken om te vergroten

De wedstrijden werden soms met gemopper gespeeld omdat de shuttle weer op andere plaats terecht kwam waar hij niet bedoeld was. De spanning was geregeld van de gezichten te lezen omdat men wilde winnen. Na de prijsuitreiking werd door een aantal jeugdleden de opmerking geplaatst dat als ik geweten had dat er een soort beker te winnen was, had ik beter mijn best gedaan.
Voor de eerste drie plaatsen was een beker beschikbaar, de overige deelnemers kregen een medaille.
Het is de bedoeling om na de grote vakantie weer een onderlinge competitie te organiseren en dan kunnen ze laten zien of ze nog beter hun best gaan doen. De begeleiders hebben genoten van het fanatisme waarmee gespeeld is en hopen dat het zo blijft.
Er zijn foto's gemaakt door René, die ook op de website staan.

Klik hier voor de Foto's

Henk Olthoff.